Vinaora Visitors Counter

498860
Today
This Week
All days
33
263
498860

19-02-2018 04:33

ontruimingl

Ontruimingsoefening Woldwijckcentrum

De medewerkers die u regelmatig achter de bar ziet staan in het Woldwijckcentrum, hebben allen de opleiding BHV gevolgd.
BHV is een afkorting die staat voor BedrijfsHulpVerlener.
Als BHV-er heb je eerst de basisopleiding gedaan en volg je daarna jaarlijks een herhalingscursus.
Je leert gevaren herkennen en hoe te handelen bij brand en ongevallen.
Deze opleiding volgen de medewerkers van Woldwijck bij Holthausen in Foxhol.
Er wordt altijd eerst een deel theorie gegeven en daarna moeten zij in de praktijk oefenen.
Het praktijkgedeelte bestaat uit het blussen van diverse soorten brand, het reanimeren (op een pop), noodverbanden aanleggen (bij elkaar), duidelijk communiceren en ontruimen.
Deze oefeningen zijn bijzonder leerzaam en de zaken die je daar leert zijn overal toepasbaar. Dus ook in het Woldwijckcentrum.
Om eens te kijken hoe dat wat men daar geleerd heeft, in werkelijkheid uitpakt wanneer er iets in het Woldwijckcentrum gebeurt, wordt er binnenkort een ontruimingsoefening in het wijkcentrum gepland.
Hiervoor zoeken we buurtbewoners die hier aan mee willen werken.
We zoeken mensen van verschillende leeftijden maar voor kinderen onder de 8 jaar is het mogelijk wat minder geschikt. Reden om te gaan ontruimen zou bijvoorbeeld een in scene gezette brand kunnen zijn. Voor sommige kinderen kan dit net wat te spannend zijn.
Mensen met een rollator, rolstoel, visuele of lichamelijke beperking, die het leuk vinden mee te doen, zijn ook van harte welkom.
De dag en het tijdstip waarop de ontruiming plaatsvindt wordt persoonlijk aan u doorgegeven. Dit om het verrassingseffect zo groot mogelijk te houden en een realistische situatie na te bootsen. Een ongeluk komt altijd onverwacht!
U kunt zich alleen aanmelden door e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp “ontruimen”.
Hoe meer mensen er mee willen doen hoe leuker en beter!