Vinaora Visitors Counter

498868
Today
This Week
All days
41
271
498868

19-02-2018 04:37

 

 

 

Fingerspitzengefühl”

 

 

 

 

 

Deze tafelsport, ontstaan in Engeland, heeft de afgelopen decennia erg aan populariteit moeten inboeten in Nederland en omgeving, maar is in Zuid-Europa (met name Italië) nog altijd zeer populair. Ik heb het hier over subbuteo.

Het spel kun je met recht een miniatuurweergave van écht voetbal noemen, en daarom wordt het ook wel ‘microvoetbal’ genoemd. In een wedstrijd nemen twee spelers het tegen elkaar op, beiden met hun elftal (tien veldspelers, één keeper en één vliegende keeper). Ze bedienen hun spelers door ze met hun vingers tegen de bal te stoten.  Aftrappen vanaf de middenstip, vrije trappen, corners, penalty’s, buitenspel en zelfs levensechte scheidsrechters; niets wijst erop dat de Subbuteoregels afwijken van het echte voetbal.

Maar er zijn wel degelijk verschillen. Naast een aantal speltechnische verschillen, zijn er aan het microvoetbalveld twee ‘shooting lines’ toegevoegd. Deze lijnen bevinden zich tussen de middenlijn en het strafschopgebied, en ze markeren de gebieden waarin het is toegestaan om op doel te schieten. 

Aangezien microvoetbal tot de tafelsporten behoort, is het spel voor jong en oud zeer toegankelijk. Maar vergis je niet in de moeilijkheid en professionaliteit van de sport; het spel heeft veel toegevoegde regels die het spel onderscheiden van het échte voetbal. En het beheren van je veldspelers vergt niet alleen een goede fijne motoriek, maar ook het nodige tactische inzicht.

De clubleden van GSV De Hyacinth behoren tot de spelers in Nederland die zich nog altijd met zeer veel toewijding over de microvoetbaltafel buigen. De leden komen tussen september en april eens in de paar weken bij elkaar in het Woldwijckcentrum, om het in een interne competitie tegen elkaar op te nemen. De mannen zijn erg gedreven in hun sport, en ze benadrukken dat er bij dit voetbalspel letterlijk veel “fingerspitzengefühl” komt kijken. 

De club is voor het nieuwe seizoen echter wel op zoek naar nieuwe leden. Indien u er iets voor voelt om u aan te sluiten bij de enthousiaste subbuteoclub, twijfel niet!

Neem contact op met het Woldwijckcentrum voor meer informatie.